Beste pistes in de Alpen

Ben je op zoek naar mooie afdalingen met schitterende vergezichten of ben je juist op zoek naar de langste afdaling of de beste piste. We hebben hier een top 5 overzicht van de beste skipistes voor je gemaakt.

Het is natuurlijk niet zo dat je een complete wintersport vakantie uikiest op basis van welke de mooiste piste heeft. Het kiezen van een wintersportvakantie hangt natuurlijk van veel meer zaken af. Het lijkt ons toch handig voor je om te weten waar je de mooiste pistes vind, vandaar deze top 10 skipistes in de alpen.

Matterhorn Zermatt

Het skiegebied Matterhorn Zermatt staat bekend om de uitgestrekte skipistes en vooral ook het aantal hoogtemeters. Terwijl je hier op de piste staat heb je een adembenemend uitzicht op de Matterhorn welke met zijn 4478 meter 1 van de hogste bergen in de alpen is. Dit gebied in Zwitserland is ook nog is aangesloten op een skigebied in Italie waardoor je op 1 wintersportvakantie in 2 landen kunt gaan skieen.

Matterhorn

Val gardena pistes

Val gardena staat bekend om de Sella Ronda route en dit is niet voor niks. Deze 40 kilometer lange route voert je helemaal langs het Sellamassief wat op zich al een attractie is om te zien. Hou er rekening mee dat je wel comfortabel op rode pistes uit de voeten moet kunnen om deze schitterende tocht goed af te kunnen leggen. Ondanks de immense lengte van deze toch is het wel in 1 dag te doen. De overige dagen kun je goed uit de voeten in het dolomiti superski gebied. Na deze tocht is het ook nog is genieten van de italiaanse keuken.

Val gardena pistes

Harakiri

Harakiri oftewel “Zelfmoord” staat voor de steilste piste in Oostenrijk welke je alleen kunt bedwingen als je een echt ervaren wintersporter bent. Aan het begin en aan het einde van het seizoen is deze piste vaak gesloten vanwege de dan gevaarlijke omstandigheden, mocht je deze piste willen gaan bedwingen hou dan goed in de gaten of de omstandigheden het toelaten om deze piste af te gaan. het steilste stuk van deze piste heeft een hellingsgraad van 78% en is dus echt alleen voor de meest ervaren skiers en snowboarders weggelegd.

Harakiri

Planai

Planai in het skigebied Schladming staat al jaren bovenaan in de lijsten met top pistes in de Alpen. Op deze pistes worden vele wedstrijden georganiseerd door o.a de Fis.  Van de top naar het dal is zo’n 4,5 kilometer schitterende piste met brede stukken en mooie uitzichten en is een officiele Fis afdaling. Vergelijk hier jezelf met de profs door deze afdaling zo snel mogelijk af te leggen.

Planai piste

Sarenne

l’Alpe d’Huez is bij de meesten heel bekend van de tour de france en staat daarbij ook wel bekend als de “Nederlandse berg”. Maar ook in de winter bied deze berg 1 van de mooiste pistes in de alpen, namelijk de Sarenne. Voor deze langste zwarte piste op de wereld is wel een goede conditie vereist gezien je om en nabij de 16 kilometer af moet gaan leggen op deze mooie zwarte skipiste. Voor de echte thrill seekers is er ook een mogelijkheid om deze piste ’s nachts te bedwingen, hierbij is begeleiding wel verplicht en dus is het noodzakelijk om dit in te plannen.

Sarenne piste

Reageer