Wat te doen als je in de zomer op wintersport wil?

De zomer komt eraan en het is natuurlijk vrij duidelijk dat de zomer niet het beste seizoen is voor wintersporters. Daarom ga ik je een aantal mogelijkheden geven om als wintersportfan toch aan je trekken te komen in de zomer.

Je kunt het je misschien niet voorstellen maar ook in de zomer kun je terecht in een aantal skigebieden in de alpen en er ligt dan nog sneeuw ook. Een aantal wintersportgebieden waar je terecht kunt zijn Hintertux in Wintersport Oostenrijk, Saas Fee in Zwitserland en Les Deux Alpes in Wintersport Frankrijk. Al deze gebieden hebben een gletsjer die het mogelijk maakt om in de zomer te skien of snowboarden. Het is natuurlijk wel een dilemma of je hartje zomer je vakantie wil besteden aan een reis richting de alpen om te wintersporten of dat je toch een vakantie naar de zon boekt en gaat liggen bakken op het strand.

Indoor wintersport in de zomer

Iets minder ingrijpend is het wintersporten in de hal. Er zijn verschillende indoor ski mogelijkheden in de Benelux. Hieronder een overzicht van de bekendste indoor ski hallen in Nederland en iets daar buiten.


Snowworld Landgraaf

SnowWorld Landgraaf

Dit is de grootste indoor skihal van Europa (let op de langste piste hebben ze niet.) met verschillende pistes, een aantal sleepliften en een heuse stoeltjeslift. Er zijn 2 “lange” pistes waarvan er 1 regelmatig voor wedstrijden gebruikt word. Piste 3 en 4 zijn korte oefenpistes waar piste 3 geschikt is voor beginnende skiers en piste 4 die iets steiler is geschikt is voor beginnende snowboarders. Verder is er een restaurant waar je a la carte kunt eten of gebruik kunt maken van het buffet. Wil je overnachten dan kan dat ook in het aangrenzende hotel.

Op het moment van schrijven is de goedkoopste prijs voor een dagje snowworld landgraaf €29,- (Dit is exclusief materiaalhuur en eten & drinken) klik hier om kaarten te bestellen.


Snowworld Zoetermeer in de zomer

Snowworld Zoetermeer

Vanuit de randstad is het een eindje rijden naar Landgraaf, des te meer reden om is te gaan kijken bij SnowWorld Zoetermeer. Deze Skihal heeft 3 pistes met als langste de 3de, deze heeft een lengte van rond de 300 meter. Ook in zoetermeer heeft SnowWorld zijn best gedaan om Oostenrijk naar Nederland te halen. In het restaurant en de bars waan je je in een pistehut trewijl de oostenrijkse muziek overal word afgespeeld. Een nadeel is dat het vaak enorm druk kan worden bij SnowWorld Zoetermeer, dit mag de pret echter niet drukken met de 3 pistes, een funpark en een kinderwereld 🙂

Op het moment van prijzen kost een dagje SnowWorld Zoetermeer je €29,- (Dit is exclusief materiaalhuur en eten & drinken) klik hier om kaarten te bestellen.


Alpincenter Bottrop - Zomer wintersport

Alpincenter Bottrop

Alpincenter ligt net over de grens in Duitsland bij het plaatsje Bottrop, beter bekend van warner brothers movieworld dat om de hoek ligt van deze immense skihal. Met een piste van 640 meter is dit de langste indoor piste ter wereld. Alpincenter is de enige in deze vergelijking die het all-in concept hanteert. Dat wil zeggen dat je tockets kunt kopen die inclusief hal toegang, materiaalhuur en eten & drinken zijn. De prijs voor een dagje Bottrop lijkt in eerste instantie hoger dan de prijzen bij SNowWorld maar als je alles bij elkaar gaat vergelijken (materiaalhuur + horeca) dan blijkt meestal dat een dagje bottrop goedkoper uitpakt. Het buffet waar je onbeperkt gebruik van kunt maken is geen 3 sterren buffet, maar voor de hongerige skier en snowboarder is er altijd wel iets te vinden.

Op het moment van schrijven kost een all-in ticket voor Alpincenter Bottrop €33,- Klik hier om kaarten te bestellen.

Reageer