Frankrijk

Winterbanden

Ondanks de verplichting van winterbanden in o.a Oostenrijk is het in Frankrijk niet verplicht om met winterbanden te rijden. Het kan zijn dat op bepaalde wegen winterbanden wel verplicht zijn, op deze wegen geld dan ook een minimale profieldiepte van 3,5mm en de banden moeten voorzien zijn van de tekens: M+S .

Sneeuwkettingen kunnen op sommige wegen ook verplicht zijn.Indien dit het geval is zal dit worden aangegeven door middel van onderstaand verkeersbord.
[afbeelding:https://driveeuropenews.files.wordpress.com/2013/11/b26.jpg?w=637]

Verplicht mee in de auto

je bent in Frankrijk verplicht de volgende spullen in de auto mee te nemen:
Veiligheidsvest (verplicht dragen bij een ongeval of bij pech)
Gevarendriehoek

Tolwegen

In Frankrijk kom je vrjiwel altijd tolwegen tegen, je kunt er voor kiezen om ter plekke de tol te betalen maar je kunt eventueel ook vooraf een tolbadge aanschaffen. Hiermee kun je bij tolpoortjes in aparte rijen aansluiten en kun je elektronisch de tol betalen. Ook kun je met deze badge op vele parkeerplaatsen/garages betalen. [LINK: check of dit met affiliate kan]

Reisbescheiden

Waarschijnlijk een van de belangrijkste zaken om niet te vergeten, uw reisbescheiden en persoonlijke documenten. U ontvang enige tijd voor uw vakantie de benodigde reisdocumenten van uw aanbieder. Deze kunnen bestaan uit bijvoorbeel dhotel vouchers of skipassen. Ook zult u uw paspoorten mee moeten nemen. Het is slim om hiervoor een aparte plek te creeren in bijvoorbeeld een aparte tas of klein koffertje. Op die manier weet u altijd waar deze belangrijke documenten zijn.

Uitrusting

Niet geheel onbelangrijk, uw ski / snowboard uitrusting, denk hierbij aan uw ski’s of snowboard. Skischoenen/Snowboardboots, thermo ondergoed, Handschoenen, Skipashouder, Skistokken, Skibroek, Skijas, Helm, Truien enz.

Thuisblijvers

Vergeet tenslotte niet om uw thuisfront op de hoogte te stellen van waar u verblijft en hoe er contact met u opgenomen kan worden. In geval van nood zal dit goed van pas komen.