Les Trois Vallées

Historie
Na de tweede wereldoorlog is men begonnen met de bouw van een skigebied in de 3 valleien. Men heeft voor deze plek gekozen omdat de 3 valleien een ideale ligging hebben om er een groot skigebied van te maken. Doordat men op deze manier is begonnen met de bouw van het gebied is ook goed te merken dat er nagedacht is over de verschillende skiliften en dorpen. Het geheel steekt logisch in elkaar waardoor het gehele gebied vrijwel zonder skibus te bereiken is. Ook zul je zien dat hierdoor de rijen bij de liften vrijwel altijd kort zijn. Sinds 1945 is er in een gestaag tempo gebouwd aan de verschillende dorpen zoals Meribel en Les Menuires. Het bekendste drop in Les Trois Vallees is natuurlijk Val Thorens, De bouw van dit dorp is begonnen in 1973 en is dus in zijn geheel bedoeld voor het wintertoerisme. Vandaag de dag is dat goed te merken gezien Val Thorens misschien wel het bekendste wintersport oord in Frankrijk is.

Skigebied
Het grote en uitgestrekte skigebied bied voor ieder niveau wintersporter genoeg mogelijkheden. Het totale gebied bestaat uit meer dan 600 kilometer skipistes. Er zijn daarom ook voldoende blauwe, rode en warte pistes te vinden in die gebied. De beginnende wintersporter heeft ongeveer 300 kilometer blauwe piste tot zijn beschikking. Deze eenvoudigere skipistes liggen veelal onderin het skigebied. Voor de wat gevorderde wintersporter is er ongeveer 200 kilometer rode piste te vinden. Dit is ruim voldoende om bijna iedere dag wel een andere tocht te maken. Tenslotte is er voor de vergevorderde wintersporter nog zo’n 75 kilometer zwarte piste over. Deze pistes dagen zelfs de meest gevorderde wintersporters goed uit.

Andere mogelijkheden
In de 10 dorpen die in Les Trois Vallees liggen zijn genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld een dagje gezellig te gaan winkelen, ook zijn er genoeg restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten. Houd er wel rekening mee dat de prijzen in dit gebied vrij hoog liggen en dit is dus ook in de meeste winkels en restaurants het geval. ‘s avonds zijn er genoeg mogelijkheden om te apres skieen.Qua mogelijkheden is het geen Oostenrijk dat bovenaan staat wat betreft apres skieen maar o.a Val Thorens heetf toch wel de beste apres ski mogelijkheden van Frankrijk.