Fügen is het belangrijkste dorp in het eerste (lager gelegen) gedeelte van het Zillertal. In Fügen vindt u maar liefst drie stations waar u met de Zillertalspoorlijn probleemloos hoger en hoger in het Zillertal gevoerd wordt.

Toegang tot de trein zit veelal inbegrepen in de skipas. Fügen bestaat naast de dorpskern ook uit een aantal kleinere kernen zoals Gagering, Kapfing en Finsingbach. De hele omgeving richt zich in de eerste plaats op de wintersport.

Skigebied Fugen

Het skigebied van Fügen bestaat uit de combinatie van het Spieljoch skigebied en het Hochfügen skigebied maar het is zeker aan te raden om voor een kleine meerprijs ineens een skipas voor het volledige Zillertal te nemen zodat u prachtige dagtochten kan ondernemen. In totaal mag u dan namelijk skiën op 636 km aan skipistes!

Het wintersportgebied van Hochfügen heeft een gevarieerd aanbod aan pistes met zowel blauwe, rode als zwarte pistes. Wat erg opvalt is dat het vaak de echte sportievelingen zijn die het meeste uit hun skivakantie willen halen die een verblijf in Fügen (of Hochfügen) boeken. Zo ligt de nadruk van de après-ski op de late namiddag en vooravond omdat de meeste wintersporters op tijd hun bed in willen om de volgende dag weer vroeg op de latten te kunnen staan.
Mede hierdoor is Fügen ook een vrij rustig wintersportdorp waar uw nachtrust niet verstoord zal worden door drukke feestvierders, dit is tevens een extra troef voor families met nog jonge kinderen.

Wintervakantie Fugen

Fügen ontvangt ook in de zomerperiode nog redelijk veel toeristen overigens. Terwijl het in het dal dan aangenaam warm is kan een dagje wandelen in de bergen dan afgewisseld worden met een bezoek aan de HinterTuxer Gletscher waar u zelfs in juli en augustus op de latten kan staan. Heeft u zich al ooit voorgesteld hoe wintersport ook hartje zomer kan beleefd worden? In Fügen en omgeving komt u het te weten.