Kaprun

Kaprun is een erg gezellig wintersportdorp dat vele prachtige uitzichten biedt op de omgevende landschappen. Ook ’s avonds vindt u een ruim aanbod aan après-ski bars maar nog wat gaan langlaufen op de verlichte loipes is ook een mogelijkheid.

Skigebied Kaprun

Kaprun heeft in verhouding veel zwarte pistes maar er zijn ook een hele reeks erg brede blauwe afdalingen waar veel beginners hun eerste afdalingen op ski’s maken. Aan de snowboarders werd er ook gedacht, er bevindt zich ter hoogte van de gletsjer (de Kitzsteinhorn) namelijk een half-pipe die zelfs aan de officiële wedstrijdnormen voldoet.
Het dorp zelf ligt op net iets minder dan 800 m hoogte maar de skiliften zorgen ervoor dat u zich binnen enkele minuten op bijna 3000 m hoogte bevindt.

Informatie Kaprun

De wintersportgebieden van Kaprun en Zell am See zijn met elkaar verbonden en vormen het ‘Europa Sportregion’ skigebied met ruim 150 km aan pistes. Wanneer u de lift tot helemaal boven neemt kan u een 5 km lange rode piste nemen die helemaal tot in het dal loopt, uiteraard kan dit alles met één en dezelfde skipas. Er staat eveneens een gratis skibus tot uwer beschikking om u van Zell am See naar Kaprun (of omgekeerd) te vervoeren. Ook langlaufliefhebbers worden verwend in dit skigebied met maar liefst 230 km aan getrokken loipes. Er zijn weinig skigebieden die dit kunnen evenaren, ongeëvenaarde wintersport!
De skiliften worden uitgebaat door ‘Gletscherbahnen Kaprun’, dat zelfs een ISO-certificaat heeft behaald voor het uitvoeren van deze activiteiten. De veiligheid voor de wintersport is hiermee meer dan gewaarborgd.