Kirchberg

Kirchberg is een erg rustig pittoresk Alpendorpje dat we moeten situeren in het Oostenrijkse Tirol.

Kirchberg ligt op slechts enkele kilometers van grotere broer Kitzbühel en de skigebieden zijn dan ook met elkaar verbonden door middel van diverse moderne skiliften. Het inwonertal van Kirchberg is slechts 5.000 maar eens het wintersportseizoen begint en alle hotels en appartementen langzaam maar zeker vollopen bedraagt dit een veelvoud. Kirchberg is gelegen op iets meer dan 800 m waardoor het niet altijd tijdens de volledige winter sneeuwzeker is met het oog op de wintersport. Gelukkig zijn er honderden sneeuwkanonnen in het hele gebied aanwezig die tijdens de koude nachten de sneeuwlaag weer aanvullen waardoor de kwaliteit van de skipistes altijd erg hoog blijft.

Hotels Kirchberg

Het voordeel van het kleinere Kirchberg zit hem in het feit dat het er veelal een stuk goedkoper is dan in het mondainere Kitzbühel. Zeker appartementen en hotels kan u er voor prijzen vinden die een stuk lager liggen.

Informatie Kirchberg

Skiplezier is er voor jong en oud in Kirchberg en zowel de beginnende als de ervaren wintersporter kan er goed aan zijn trekken komen op de honderden kilometers pistes en loipes die er getrokken zijn.