Kitzbühel

Kitzbühel in Tirol is een naam als een klok in de wereld van de wintersport. Jaarlijks verzamelt de absolute wereldtop van het skiën er namelijk voor de spectaculaire afdaling van de Hahnenkamm.

Door zijn erg goede bereikbaarheid is Kitzbühel de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze skibestemmingen van de Alpen.
De infrastructuur en de mogelijkheden hebben hier zeker toe bijgedragen. Via het dorp heeft u toegang tot bijna 200 km skipistes en twee snowparks met alles erop en eraan.

Skigebied Kitzbuhel

Samen met de naburige skioorden Jochberg en Kirchberg worden de Kitzbüheler Alpen gevormd. Er wordt sneeuwzekerheid geboden van half december tot eind april door een enorm ultramodern besneeuwingssysteem waar veel andere wintersportoorden jaloers op zijn.
Er is dan ook zwaar geïnvesteerd in dit gebied. Oude stoeltjesliften werden afgebroken en vervangen door liften met een grotere capaciteit en een speciaal daartoe aangelegd meer moet dienen als toeleverancier voor het besneeuwingssysteem.
Door al deze investeringen speciaal voor de wintersport moet er nagenoeg nooit aangeschoven worden bij de liften en dankzij de nieuwste liften werd de verbinding gemaakt met het skigebied bij Kirchberg en met dat van de Jochberg. U kan in het hele gebied skiën zonder ook maar één keer gebruik te maken van een pendelbus. Ook op het vlak van de variatie hoeft u zeker niets te vrezen.

Er zijn ongeveer even veel blauwe als rode pistes en ook zwarte pistes zijn meer dan voldoende aanwezig. Voor mensen die voor een eerste keer op de latten staan zijn er gratis oefenliften in het dal aanwezig om voorzichtig de eerste kleine afdalingen te maken.

Tot slot geven we nog mee dat de après-ski in Kitzbühel veelal doorgaat tot in de vroege uurtjes! Voor elk wat wils in dit wintersportgebied.