Saalbach-Hinterglemm is gelegen in de Oostenrijkse Pinzgau regio in het Saalbach-dal dat oost-west georiënteerd is. De regio maakt deel uit van de Kitzbüheler Alpen. De Spielberghorn en de Hochkogel zijn 2 bergtoppen die hoog boven de skidorpen uitsteken.

Skigebied Saalbach

Saalbach behoort tot de absolute top van Oostenrijk. Skiën in Saalbach en omgeving is ronduit prachtig te noemen. Er zijn een massa aan pistes en offpiste kan u uw gang voluit gaan. U kan in de regio skiën op de noordzijde en op de zuidzijde van de vallei. De sneeuwkwaliteit op de noordzijdes is doorgaans iets beter maar op de zuidzijdes kan u vaak genieten van de warme zonnestralen. Indien u pas in april het skigebied bezoekt raden we u aan om u te concentreren op de noordelijke hellingen omdat de sneeuwkwaliteit op de zuidelijke hellingen dan vaak snel slechter wordt naarmate de dag vordert.

De offpiste mogelijkheden vindt u vooral aan de noordkant, waar u voluit kan skiën in diepe poedersneeuw, wintersport voor de echte liefhebbers!

Informatie Saalbach

Op snowpark vlak is Hinterglemm niet supermodern te noemen, de voorkeur van veel skiërs gaat dan ook uit naar het veel grotere snowpark dat in het naburige Leogang kan teruggevonden worden. Zoals in de Oostenrijkse wintersport gebruikelijk is zijn er een massa liften terug te vinden op de pistes en moet er vrijwel nergens lang aangeschoven worden. De meest moderne stoeltjesliften bieden er nu zelfs stoelverwarming met covers voor gebruik bij slecht weer.
Saalbach is makkelijk te bereiken met de auto maar ook heel wat busmaatschappijen bieden transport aan van en naar deze populaire bestemming.

Laatste artikelen

Meer opties  

Beste pistes in de Alpen

Het is natuurlijk niet zo dat je een complete wintersport vakantie uikiest op basis van welke de mooiste piste heeft. Het kiezen van een wintersportvakantie hangt natuurlijk van veel meer zaken af. Het lijkt ons toch handig voor je om te weten waar je de mooiste pistes vind, vandaar deze top 10 skipistes in de alpen. Matterhorn Zermatt Het skiegebied …

Verder lezen  

Welk wintersportland is het beste voor mij?

Natuurlijk kom je in elk van de grote alpen landen (Oostenrijk, Frankijk, Zwitserland, Italie, Duitsland) aan je trekken op het gebied van skieen en snowboarden maar er is natuurlijk meer te zien en te beleven. Zo kan het zijn dat je een echt feestbeest bent, apres ski is voor jou een belangrijk punt om je wintersport op uit te kiezen, …

Verder lezen  

Met de auto op wintersport

Wanneer je met de auto op wintersport vakantie gaat is het van belang om je goed voor te bereiden op de lange rit richting het wintersport oord die waarschijnlijk langs besneeuwde snelwegen en berg weggetjes gaat leiden. Een van de eerste dingen waar je aan denkt zullen winterbanden zijn. Deze zijn in (bijna) alle wintersportlanden verplicht in de winter. Het …

Verder lezen