Gerlos is een klein dorpje van minder dan 1.000 inwoners dat gelegen is in het Oostenrijke Zillertal. Ondanks het lage aantal inwoners zijn er enorm veel faciliteiten in het dorp door de aanwezigheid van vele duizenden wintersporttoeristen in de winterperiode.

De vele appartementen in en rond het dorp zijn dan volledig bezet waardoor het dorp tot leven komt. Ook de hotels, die allemaal gefocust zijn op de wintersport, doen er gouden zaken. Het skigebied van Gerlos vormt samen met de naburige skioorden het ‘Zillertal Arena Skigebied’.

Vele honderden kilometers aan skipistes zijn tot uwer beschikking en via de skiliften raakt u makkelijk in bijvoorbeeld Zell am Ziller of Königsleiten.

Skigebied Gerlos

Het dorp Gerlos ligt op 1250 m hoogte maar de skiliften brengen u snel tot hoogtes ver boven de 2000 m. Hierdoor is sneeuwlaag meestal van erg goede kwaliteit en indien het weer toch roet in het eten zou gooien doen de honderden sneeuwkanonnen hun werk met glans.
U kan met één enkele skipas skiën in het volledige ‘Zillertal Arena Skigebied’ waar u bij wijze van spreken zonder problemen weken achter elkaar zou kunnen skiën zonder dezelfde piste tweemaal te nemen. Verder hoeven we u er natuurlijk niet op te wijzen dat u ook in de avond en nacht vele leuke uren kan doorbrengen in Gerlos en omgeving.

Informatie Gerlos

Ook de bereikbaarheid van Gerlos is een pluspunt. De luchthaven van Innsbruck ligt op minder dan 1 uur rijden waardoor het zelfs haalbaar wordt om voor een weekendje een appartement te huren in Gerlos om er van de sneeuw te genieten. Met de auto is het ongeveer 9 à 10 uur rijden vanuit Nederland, een ideale afstand voor de wintersport. Bij slechte weersomstandigheden kan dit uiteraard wel wat langer duren dan voorzien. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn niet voor niets verplicht in Oostenrijk.

Laatste artikelen

Meer opties  

Beste pistes in de Alpen

Het is natuurlijk niet zo dat je een complete wintersport vakantie uikiest op basis van welke de mooiste piste heeft. Het kiezen van een wintersportvakantie hangt natuurlijk van veel meer zaken af. Het lijkt ons toch handig voor je om te weten waar je de mooiste pistes vind, vandaar deze top 10 skipistes in de alpen. Matterhorn Zermatt Het skiegebied …

Verder lezen  

Welk wintersportland is het beste voor mij?

Natuurlijk kom je in elk van de grote alpen landen (Oostenrijk, Frankijk, Zwitserland, Italie, Duitsland) aan je trekken op het gebied van skieen en snowboarden maar er is natuurlijk meer te zien en te beleven. Zo kan het zijn dat je een echt feestbeest bent, apres ski is voor jou een belangrijk punt om je wintersport op uit te kiezen, …

Verder lezen  

Met de auto op wintersport

Wanneer je met de auto op wintersport vakantie gaat is het van belang om je goed voor te bereiden op de lange rit richting het wintersport oord die waarschijnlijk langs besneeuwde snelwegen en berg weggetjes gaat leiden. Een van de eerste dingen waar je aan denkt zullen winterbanden zijn. Deze zijn in (bijna) alle wintersportlanden verplicht in de winter. Het …

Verder lezen