Zell am Ziller

Zell am Ziller is een wintersportdorpje in het Zillertal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het maakt deel uit van het Schwaz district en telt amper 1.800 inwoners.

Zell ligt in het midden van het Zillertal voorbij de skidorpen Fügen en Kaltenbach en voor het erg populaire Mayrhofen. Een voordeel van Zell am Ziller voor uw wintersport is de vrijheid die u er heeft om alle kanten op te gaan. Het dorp zelf is erg rustig maar het prachtige Innsbruck ligt binnen handbereik en voor wie graag uit wil gaan ’s avonds biedt Mayrhofen al wat u wensen kan.

Informatie Zell am Ziller

Het centrum van Zell is erg gezellig met een aantal cafés en restaurants maar vanaf een uur of elk ’s avonds keert de rust er helemaal weer waardoor u gegarandeerd kan genieten van een rustige nacht.
Een klein nadeel is dat u niet tot in het dorp kan skiën, hierdoor moet u altijd enkele kilometers te voet afleggen ofwel de bus nemen naar de dichtstbijzijnde liften. Eens je zo’n lift neemt kom je in het gigantische ‘Zillertal-Arena’ wintersportgebied dat de skigebieden van Zell, Gerlos en Königsleiten sinds 2000 speciaal voor de wintersport met elkaar verbonden heeft.

Skigebied Zell am Ziller

Ook sneeuwzekerheid is geen enkel probleem aangezien een groot aantal van de pistes zich boven de 2000 m bevinden. De hoogste liften brengen u zelfs tot boven de 3000 m indien u de sneeuwkwaliteit in het dal te laag zou vinden. In het dalen heeft u in januari, februari en maart sneeuwzekerheid, op grotere hoogtes loopt het skiseizoen pas eind april helemaal af.

Laatste artikelen

Meer opties  

Beste pistes in de Alpen

Het is natuurlijk niet zo dat je een complete wintersport vakantie uikiest op basis van welke de mooiste piste heeft. Het kiezen van een wintersportvakantie hangt natuurlijk van veel meer zaken af. Het lijkt ons toch handig voor je om te weten waar je de mooiste pistes vind, vandaar deze top 10 skipistes in de alpen. Matterhorn Zermatt Het skiegebied …

Verder lezen  

Welk wintersportland is het beste voor mij?

Natuurlijk kom je in elk van de grote alpen landen (Oostenrijk, Frankijk, Zwitserland, Italie, Duitsland) aan je trekken op het gebied van skieen en snowboarden maar er is natuurlijk meer te zien en te beleven. Zo kan het zijn dat je een echt feestbeest bent, apres ski is voor jou een belangrijk punt om je wintersport op uit te kiezen, …

Verder lezen  

Met de auto op wintersport

Wanneer je met de auto op wintersport vakantie gaat is het van belang om je goed voor te bereiden op de lange rit richting het wintersport oord die waarschijnlijk langs besneeuwde snelwegen en berg weggetjes gaat leiden. Een van de eerste dingen waar je aan denkt zullen winterbanden zijn. Deze zijn in (bijna) alle wintersportlanden verplicht in de winter. Het …

Verder lezen