Welk wintersportland is het beste voor mij?

De keus is gemaakt, "We gaan op wintersport!!" maar naar welk wintersportland kan ik nou het beste gaan. In deze blog leggen we je uit wat je zoal kan verwachten per land.

Natuurlijk kom je in elk van de grote alpen landen (Oostenrijk, Frankijk, Zwitserland, Italie, Duitsland) aan je trekken op het gebied van skieen en snowboarden maar er is natuurlijk meer te zien en te beleven. Zo kan het zijn dat je een echt feestbeest bent, apres ski is voor jou een belangrijk punt om je wintersport op uit te kiezen, maar het kan ook zo zijn  dat je meer van rust houd en het fantastisch vind om de charme van een klein skigebied te ontdekken. Kortom, welk wintersportland is het beste voor jou?

welk wintersportland past bij mij?

Oostenrijk

Oostenrijk is bij uitstek het land van de apres ski. je vind in de bekende wintersport dorpen dan ook talloze cafe’s, discotheken, restaurants en bars waar je je tot in de late uurtjes kunt vermaken. Daarnaast krijg je te maken met de Oostenrijkse Gemütlichkeit waardoor je je snel thuis voelt in dit wintersport land. De skigebieden in Oostenrijk zijn over het algemeen niet heel uitgestrekt en massaal en met een beetje zoeken vind je ook nog de kleinere gebieden waar je kunt genieten van de rust en het landschap.

In Oostenrijk vind je dus vele apres ski mogelijkheden, niet zo heel erg uitgestrekte pistes en mooie rustige landschappen.

Frankrijk

Frankrijk staat bekend om de grote Skigebieden Frankrijk die meestal ook nog vrij hoog liggen. Het wintersport seizoen duurt hier daarom ook erg lang. De meeste wintersport dorpen bestaan uit flat gebouwen en appartementen en je komt hier dan ook voornamelijk toeristen tegen. Je hebt hier weinig kans een leuk klein charmant alpen dorpje tegen te komen. Apres ski kennen ze in Frankrijk wel maar het is beslist niet zo uitbundig en massaal als in Oostenrijk.

Wintersportvakantie frankrijk

Geniet je van vele kilometers piste op hoogte en geef je minder om de uitstraling van de wintersport dorpen dan is wintersportland Frankrijk echt iets voor jou!

Zwitserland

In Zwitserland worden de beste punten uit Oostenrijk en Frankrijk gecombineerd. Je hebt hier hoge en grote uitgestrekte skigebieden maar ook charmante nostalgische wintersport dorpjes. Ook qua uitrusting en apparatuur kom je in Zwitserland niets te kort. De pistes zijn over het algemeen breed en de liften nieuw. Zijn er ook nadelen aan een wintersport in Zwitserland? Jazeker! Voor al deze prachtige mogelijkheden ben je gemiddeld genomen wel een stuk meer geld kwijt dan een wintersport in 1 van de andere landen.

Prachtige hoge pistes en weelderige dorpjes. Heb je een ruim budget en wil je echt genieten van schitterende bergdorpjes en grote mooie skigebieden? Dan is Zwitserland jouw wintersportland.

Italie

Italie staat zonder meer bekend om de keuken en op wintersportvakantie is dat niet anders. Een wintersportvakantie in Italie heeft het allemaal: Mooie gebieden, heerlijke terassen en lekker eten. Het enige nadeel is dat de reis er naartoe over het algemeen een stukje langer is als naar Oostenrijk of bijvoorbeeld Duitsland. Maar heb je dat er voor over dan ga je gegarandeerd genieten van je wintersport Italie.

Mooie gebieden, lekker relaxte sfeer, heerlijk eten en mooie terassen. Dat is wat Italie te bieden heeft op je wintersportvakantie. Heb je er ook nog is geen probleem mee iets langer onderweg ernaartoe te zijn dan is wintersportland Italie zeker iets voor jou!

Duitsland

Wintersporten in Duitsland is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De Gebieden zijn niet zo groot en er is daarom niet zo veel keus aan verschillende gebieden. De bereikbaarheid en wat lagere prijzen kunnen echter toch een reden zijn om voor Duitsland te kiezen. Kies je ervoor om met de auto op wintersport te gaan dan ben je binnen enkele uren op je bestemming aangekomen.

Een wintersportvakantie in wintersportland Duitsland kun je relatief goedkoop boeken. Ook is de reistijd richting het skigebied een stuk korter als in de overige landen.